Cât costă un kilogram de roșii românești într-o piață din Tulcea

Prețul unui kilogram de roșii românești i-a șocat pe locuitorii din Tulcea. În piață, oamenii au fost uluiți de prețul șocant afișat la tarabe.

Cele două variante comercializate, ”inima boului” și ”roșii de la bunica”, costau peste 3,5 euro/kg. Mai exact, un producător local vindea un kilogram de roșii cu prețul de 18 lei.

Vestea a fost împărtășită pe rețelele de socializare, unde oamenii au fost scandalizați de această informație. ”O fi multă muncă, dar nici să vinzi roșii în luna august cu 18 lei/kg”, a scris Viorel pe pagina de Facebook.
„Producătorii agricoli tulceni exagerează cu prețuri de catalog pentru legumele și fructele pe care le comercializează!

– pentru unele primesc subvenții de la stat!
– o fi multă muncă, dar nici să vinzi roșii în luna august cu 18 lei/kg, echivalentul a 3,70 euro!
– protagoniste pe tarabe: roșiile „inima boului” (cred și eu că i se umflă inima celui ce cumpăra așa ceva, de supărare) și roșiile „de la bunica”!
– ce să facă bietul consumator tulcean? Nimic.
Nu mai este ca pe timpul lui „Nea Nicu”. Cu mercurial, cu preţuri impuse… Acum trăim într-o economie de piață, care reglează prețurile în funcție de cerere și ofertă.
– sigur există și o categorie de cumpărători care-și permit așa prețuri. Mă refer la mulți bugetari cu salarii exorbitante și nemuncite. Că așa-i la Stat!”, a scris Viorel Dima, pe Facebook.