DE NECREZUT! CÂȚI LEI A DAT O TURISTĂ PE UN ȘNIȚEL CU CARTOFI PRĂJIȚI, LA „ÎMPINGE TAVA” ÎN MAMAIA

Restricțiile de anul trecut, impuse din cauza pandemiei de coronavirus, din stațiunea Mamaia i-a determinat pe deținătorii de restaurante să mărească prețurile foarte tare.

Deși multe dintre localurile tip „împinge tava” au dat faliment, în Mamaia Nord au mai rămas câteva, care practic niște prețuri de care nu se pot atinge oamenii de rând, cu toate că, teoretic ar trebui să fie mai ieftine.

De exemplu, un șnițel de pui și o porție de cartofi prăjiți a ajuns să coste 47 de lei (șnițelul 35 de lei și cartofii prăjiți 14 lei), prețuri care se apropie foarte tare de cele din restaurantele de lux din cea mai populară stațiune de pe litoralul românesc.

Porumbul fiert rămâne și în această vară unul dintre cele mai cerute produse pe toate plajele din România. Comercianții au schimbat însă prețurile, dacă este să comparăm cu anul trecut, cel mai probabil influențați de pandemie.

Dacă în 2020 trecut găseai porumb fiert la prețul de 5 lei, indiferent de stațiune, acum lucrurile s-au schimbat. Pofticioșii trebuie să scoată din buzunare 6 lei, dacă vor să simtă că sunt la mare și au bifat toate poftele.

Altfel, cei mai puţin inspiraţi se promovează sub un slogan care a făcut carieră din vremuri îndepărtate: „Ia porumbul, neamule!”. Concurența, pe de altă parte, este acerbă, așa că inventivii s-au adaptat ”situației” și au adus un suflu nou în afacere.

Author: femina