Școlile ar urma să treacă în regim online? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul neașteptat înainte de începerea noului an

Ministrul Educației,Sorin Cîmpeanu, a precizat că Bucureștiul ar putea atinge pragul de 6 la mia de locuitori în a doua parte

a lunii septembrie, astfel acesta este scenariul în care școlile trec în online timp de două săptămâni.

Sorin Cîmpeanu a anunțat că școlile ar putea trece în regim online timp de două săptămâni dacă va fi atins pragul de 6 la mia de locuitori în a doua parte a lunii septembrie.

Școlile vor continua online și în acest an?
Ministrul Educației a precizat că acest scenariu este plauzibil dacă oamenii nu se vor vaccina într-un număr cât mai mare.

”În acest ritm, dacă nu înțelegem importanța vaccinării, este posibil ca și Bucureștiul să ajungă în a doua jumătate a lunii octombrie la 6 la mie. A nu se confunda atingerea pragului cu carantina”, aspus Cîmpeanu.

Totodată, Sorin Cîmpeanu a mai spus că dacă acest scenariu nu va deveni realitate, perioada în care elevii vor învăța online va fi una foarte scurtă.

În Capitală, rata infectărilor este până la acest moment de 1,02, iar în Ilfov a ajuns la 1,19 la mia de locuitori, cea mai mare rată din țară.

Masca de protecție devine obligatorie pe stradă?
De asemenea, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunțat că masca de protecție ar putea deveni obligatorie pe stradă, în proximitatea școlilor.