BILL GATES A ANUNȚAT CÂND SE VA ÎNCHEIA PANDEMIA DE CORONAVIRUS: “OAMENII AR TREBUI SĂ ÎNȚELEAGĂ”. PESTE CÂTE LUNI VOM AVEA VACCINURI EFICIENTE ÎMPOTRIVA VIRUSUL SARS-COV-2

Bill Gates, co-fondator al Microsoft Corporation și, totodată, unul dintre cei mai bogați oameni de pe mapamond,

a anunțat când va avea loc finalul pandemiei de coronavirus. În plus, magnatul american a afirmat că vom avea vaccinuri eficiente împotriva virusul SARS-CoV-2 peste trei luni.

Bill Gates a anunțat când se va încheia pandemia de coronavirus
Potrivit noilor informații furnizate azi, în jurul orei 12:00, la nivel mondial există 62.653.441 de persoane care au fost infectate cu COVID-19, iar bilanțul deceselor a ajuns la 1.459.746.

Medicii din întreaga lume au reușit să salveze din ghearele acestei boli 43.270.529 de oameni, conform publicației worldometers.info. Și, în prezent, SUA, India, Brazilia, Rusia, Franța și Spania sunt cele mai afectate state de pandemia de coronavirus.

În ciuda statisticilor privind numărul mare de îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, Bill Gates a declarat că această perioadă extrem de delicată pe care o traversează omenirea se apropie de final.

El a spus că lumea ar trebui să fie foarte îngrijorată pentru următoarele șase luni, pentru că abia în momentul în care se va ajunge la vaccinarea a 70% din populație, această pandemie se va încheia.

“Aproape toate vaccinurile vor funcționa la un nivel înalt de eficiență. Cel de la Pfizer este 95% eficient, iar cel de la AstraZeneca, pe care sperăm ca Marea Britanie îl va aproba, este doar cu puțin mai jos decât acesta. Vaccinurile Novavax și Johnson and Johnson sunt chiar mai eficiente, acestea dau o imunitate mai bună.

(…). Ar trebui să fim foarte îngrijoraţi de următoarele 6 luni. Numărul de cazuri va creşte mult. Oamenii ar trebui să înţeleagă că vin

ajutoarele medicale, că pot să se comporte mai bine şi să aibă răbdare până în primăvară, când vaccinurile vor începe să reducă cifrele, ne va ajuta şi schimbarea vremii”, a spus a declarat celebrul filantrop pentru CNN.

Bill Gates a investit într-un vaccin anti-COVD
În cadrul interviului, miliardarul american a dezvăluit că o fabrică din India ar putea produce un vaccin anti-COVID9 similar cu cel dezvoltat de AstraZeneca, în care a investit deja. Nivelul de producție va fi înalt, iar serul va fi mult mai ieftin.

“Avem chiar și o fabrică în India care riscă să producă un vaccin similar cu cel de la AstraZeneca. Am investit deja în acestea. Se vor face la un nivel înalt de producție și vor fi mult mai ieftine. Cel mai greu va fi cu aprobarea

tuturor acestor vaccinuri, dar cred că până în februarie aceste probleme se vor rezolva și toate vaccinurile vor fi sigure și eficiente”, a mai spus co-fondatorul Microsoft.

Bill Gates, despre problema distribuirii vaccinurilor împotriva noului coronavirus
Bill Gates a atras atenția asupra distribuirii vaccinurilor împotriva noului coronavirus, despre care consideră că ar trebui să existe transparență, prin intermediul unei aplicații mobile pe care oamenii să o poată folosi ca să se informeze.

“Cred că după ce vom avea o mare parte din doze, va rămâne doar o problemă de logistică, pe care poate doar lipsa bunăvoinței să nu o poată rezolva. Ar trebui să se dezvolte o aplicație prin care oamenii să afle câte

doze de vaccin au fost distribuite în țară, și când se vor putea vaccina, în funcție de vârstă, riscuri, profesie. Așa oamenii ar vedea că aceste vaccinuri nu se irosesc”, a mai declarat mogulul tech.

În urmă cu patru luni, Bill Gates a dezmințit teoria conspirației potrivit căreia ar intenționa să folosească un vaccin anti-COVID pentru a implanta cipuri în corpurile oamenilor, au scris jurnaliștii de la CNBC.

Creatorul de software, pe numele complet William Henry Gates al III-lea, este în continuare al doilea cel mai bogat om din lume, după Jeff Bezos, fondatorul Amazon. scrie cancan.ro