Cea mai mare rasă modernă de câini din lume este Mastiff-ul englez. Greutate – aproximativ 100 de kilograme, înălțime 90 de centimetri

Cea mai mare rasă modernă de câini din lume este Mastiff-ul englez. Greutate – aproximativ 100 de kilograme, înălțime 90 de centimetri.

Un mastiff englez gigant pe nume Hercules.

Mastiffii englezi sunt câini mari, cu mușchi puternici și pronunțați. Lâna este scurtă, de aceeași lungime pe tot corpul. Caracteristica distinctiv este o „mască” întunecată pe bot.

Botul este scurt cu maxilarul inferior larg. Obrajii sunt clar conturați, lăsați în jos. Urechile sunt subțiri și stau lăsate pe obraji. Durata de viață a mastiffilor este în medie de 10 ani.

În ciuda dimensiunilor uriașe și a aspectului formidabil, mastiff-ul englez se evidențiază prin bunătate și bunăvoință. Nu este necesar să închideți câinele într-o cameră separată când vin oaspeți, deoarece mastiffii manifestă agres1une numai ca răspuns la agres1une.

Ei nu vor lătra, mârâi sau să se arunce la oameni, văzând gazdele primitoare. Cu toate acestea, mastiff-ii sunt gardieni excelenți, simt subtil pericolul, sunt devotați și își vor proteja casa și stăpânii cu orice preț.

Câinii sunt, de asemenea, prietenoși cu copiii, deși o astfel de prietenie seamănă mai mult ca lenea și răbdarea. El niciodată nu va lătra sau mu șca copii, cât de mult nu l-ar chinui aceștea.

Dimpotrivă, câinele va participa de bună voie la jocuri. Ei sunt ascultători și încrezători față de stăpânii lor. În viața de zi cu zi, mastifii sunt foarte lenți, dorm foarte mult și iubesc spațiile mari.

Mastiff englez și ponei.

Mastiff englez trist.

Căței mastiff englez